Toyota

Terugroepacties

Vind via de website van Toyota Europe alle openstaande terugroepacties terug op voertuigen die verkocht zijn in Europa.

Is mijn voertuig betrokken ?

Op de website van Toyota Europa is het mogelijk om alle openstaande terugroepacties terug te vinden op voertuigen die verkocht zijn in Europa..

Voor veiligheidsredenen is het  verplicht zich in te schrijven om toegang te krijgen tot informatie. 
  1. In het rubriek Eigenaar/ Campagne –informatie/, tijp het onderstelnummer van uw voertuig.
  2. Enkel de terugroepactie die nog niet werden uitgevoerd zullen dan te voorschijn komen.
Klik hier om op de website van Toyota Europa verder te gaan.


Wat houdt de terugroepactie in en wat is het risico ?


Uw verdeler kan u alle nodige details geven over de werken die dienen uitgevoerd te worden. 
Voor acties die over veiligheidsorganen gaan vindt u uitgebreide informatie over de werkzaamheden op basis van het bulletin nummer.

/
Lopende veiligheidsterugroepactiesRaadpleeg de onderstaande tabel en kijk na of uw voertuig betrokken is bij één van onze lopende veiligheidsterugroepacties.

Model Referentie Titel Beschrijving
C-HR 17SMD-074 Preventieve actie brandstoftankTijdens de productie van de brandstoftanks is het mogelijk dat op een bepaalde plaats de dikte van de wand iets te laag is. In dit geval zal de weerstand van de tank onvoldoende zijn met mogelijke lekken als gevolg. De campagne bestaat in het nazien en indien nodig het vervangen van de brandstoftank.


Avensis;Verso 17SMD-003 Preventieve actie zijairbags van de voorste zetels


Er bestaat een mogelijkheid dat er een slecht mengsel is van het pyrotechnisch materiaal in het ontstekingsmechanisme van sommige zij airbags. Daardoor zou de airbag niet afgaan. Het probleem betreft niet enkel airbags die in de fabriek werden gemonteerd, maar ook enkele die verkocht werden als wisselstuk. De actie bestaat uit de vervanging van de airbagmodule.


Yaris 4KET-1426 Preventieve actie aan de bestuurder airbag


Een mogelijke slechte productie van de gasfles kunnen klein vaste deeltjes geprojecteerd worden bij het opblazen. De campagne bestaat in het vervangen van de gasfles Deze voertuigen werden al betrokken in een gelijkaardige campagne in 2014. Toen was het probleem gekend maar nog geen aangepaste onderdelen beschikbaar. Aangezien het probleem zich maar voordeed na een paar jaar werd toen de airbag vervangen door een identiek onderdeel van een recente productie. Nu hebben wij een definitieve oplossing.


Corolla 17SMD-023 Preventieve actie bestuurder airbag.


Mogelijke breuk van het bestuurder airbag module. De reden van de breuk is nog niet gekend. Wel is het geweten dat het een paar jaren duurt vooraleer het onstabiel wordt. Voertuigen die eerder werden aangepast met de onderdelen (04006-69102 of 04006-6920W) moeten opnieuw aangepast worden met de laatste referenties. De campagne bestaat in het vervangen van het airbag modulering


Prius IV; 16OSD-064 Preventieve actie airbag passagier


Pour cause de possible risque de fissure au niveau de la soudure entre les 2 chambres de la cartouche d’activation. la campagne existe à remplacer l’airbag du passager.


Prius III 16OSD-052 Action préventive aux airbags rideaux


De kans bestaat dat er een barst is ontstaan tussen de 2 kamers van de activatietank. De campagne bestaat erin om de passagiersairbag volledig te vervangen.


Auris;Corolla;Prius 16OSD-054 Preventieve actie op brandstofpompdeksel 


 Er kan een barst ontstaan op het deksel van de brandstofpomp/vlotter/Evap eenheid. Na verloop van tijd zou deze tot brandstof verlies kunnen leiden De campagne bestaat in het vervangen van het brandstofpompdeksel


Yaris 16OSD-037 Verbeteringsactie op de gesp van de achterste veiligheidsgordelsDe campagne bestaat in het lotnummer na te kijken en indien nodig de gesp te vervangen. Omwille van een mogelijke scherpe rand kan bij een eventuele aanrijding het weefsel van het gespgedeelte worden doorgesneden ter hoogte van de verankeringsplaat waarmee de gesp is bevestigd op de vloer van de wagen. In dat geval wordt de passagier niet goed beschermd bij een ongeval, waardoor hij eventuele letsels zou kunnen oplopen.


RAV4 16OSD-014 Verbeteringsactie aan de bekleding van de achterste zetels RAV4


De kans bestaat dat door de vorm van de achterste zetelbehuizing, de veiligheidsgordel kan worden beschadigd bij een eventueel zwaar ongeval. De campagne bestaat in het bijplaatsen van een bijkomende bescherming.


Takata 5KET-039 Passagier airbag


Door een eventueel niet perfecte dichtheid van de airbagfles bestaat de mogelijkheid dat de vochtigheidsgraad van de drijfgas pastilles die aanwezig zijn in de airbag, stijgt. De snelheid van de chemische reactie die het gas vrij maakt om de airbag te openen wordt rechtstreeks beïnvloedt door die vochtigheidsgraad. Daarom vindt Toyota het belangrijk om preventief de airbagflessen te vervangen om hun perfecte werking te garanderen.


Auris;Grand Prius+ 15OSD-001 preventieve actie op de invertor


 Bij intensief gebruik kunnen transistoren van de invertor beschadigd geraken door overbelasting De campagne bestaat in het programmeren van de MG en power management ECU's.