Onze Environmental Challenge 2050, die we in 2015 aankondigden, bestaat uit zes afzonderlijke ‘uitdagingen’ die ieder aspect van onze activiteiten bestrijken: van de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën tot onze rol als facilitator om mensen en gemeenschappen te informeren en te helpen hun natuurlijke omgeving te verbeteren.

Uitdaging 1

Nieuwe voertuigen zonder CO2-uitstoot

Met de uitdaging ‘Nieuwe voertuigen zonder CO2-uitstoot’ willen we de CO2-uitstoot van onze voertuigen tegen 2050 met 90% terugdringen ten opzichte van het niveau in 2010.

Dat zullen we doen door de brandstofefficiëntie van onze traditioneel aangedreven modellen te verbeteren en de ontwikkeling van een nieuwe generatie voertuigen met weinig of geen CO2-uitstoot te stimuleren, zoals hybride, plug-in hybride, elektrische en brandstofcelvoertuigen.

Auto’s die schonere, alternatieve brandstoffen gebruiken, hebben alleen impact wanneer ze op grote schaal ingang vinden bij het publiek. Daarom zullen wij ze overal aanbieden en ijveren voor de ontwikkeling van de infrastructuur – tankstations en laadpunten, bijvoorbeeld – die nodig is om ze te kunnen gebruiken.

Uitdaging 2
Levenscyclus zonder CO2-uitstoot

Met onze uitdaging ‘Levenscyclus zonder CO2 uitstoot’ willen we meer doen dan alleen de CO2-uitstoot terugdringen wanneer we auto’s bouwen en onze klanten ermee rijden.

We willen de CO2-uitstoot afbouwen in de productie van de materialen en onderdelen die we gebruiken, in onze logistieke activiteiten en in de verwerkings- en recyclagemethodes die worden gebruikt wanneer onze auto’s het einde van hun levenscyclus bereiken.

Dat zullen we doen door milieuvriendelijkere auto’s te ontwerpen, die grondstoffen met een kleinere koolstofvoetafdruk en minder onderdelen gebruiken. We zullen meer gebruikmaken van biomaterialen uit hernieuwbare bronnen en onze voertuigen makkelijker te demonteren en recycleren maken.

Uitdaging 3
Fabrieken zonder CO2-uitstoot

Auto’s stoten niet alleen CO2 uit wanneer u ermee rijdt, maar ook tijdens de productie in onze fabrieken.

Om mee te strijden tegen de klimaatverandering hebben wij een strategie om de CO2-uitstoot van onze productievestigingen tot nul te herleiden. We willen in de eerste plaats de technologieën die we gebruiken verbeteren en overstappen op alternatieve stroombronnen.

We zullen onze productieprocessen rationaliseren en inkorten, zodat ze minder CO2 genereren. We zullen onze gebouwen energie-efficiënter maken en een beroep doen op hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, en op koolstofarme energiebronnen, zoals waterstof.

Uitdaging 4
Watergebruik terugdringen en optimaliseren

Wereldwijd neemt de behoefte aan water snel toe. Het is dan ook levensbelangrijk dat we de watervoorraden op peil houden door minder water te gebruiken bij het vervaardigen van onze producten en zoveel mogelijk water te hergebruiken.

In onze productievestigingen beginnen we regenwater op te vangen, zodat onze fabrieken minder grond- of leidingwater moeten gebruiken. We ontwikkelden ook zuiveringsmethodes, zodat we het water dat we toch gebruiken, nogmaals kunnen gebruiken of veilig weer in omloop kunnen brengen.

Aangezien de waterhuishouding sterk verschilt in de uiteenlopende delen van de wereld waar wij actief zijn, zullen we bij onze maatregelen rekening houden met de lokale noden.

Uitdaging 5
Een recyclagemaatschappij en -systemen tot stand brengen

Door stijgende bevolkingsaantallen, economische groei en het verlangen naar een comfortabele levensstijl staan natuurlijke hulpbronnen onder druk en neemt de afvalberg toe.

Wij willen mee bouwen aan een maatschappij die een ideale combinatie van hulpbronnen en recyclage toepast, door ons toe te leggen op vier domeinen: meer gebruikmaken van milieuvriendelijke materialen; onderdelen ontwerpen en gebruiken met een langere levensduur; doeltreffendere en betere recyclagetechnologieën ontwikkelen; en meer van de gerecupereerde materialen van een afgedankt voertuig gebruiken bij de bouw van nieuwe voertuigen.

We hebben meer dan 40 jaar ervaring met ideeën en innovatie in dit domein en engageren ons om in de toekomst nog betere resultaten te behalen.

Uitdaging 6
Een maatschappij in harmonie met de natuur tot stand brengen

Om ons samengaan met onze natuurlijke omgeving te vrijwaren en verbeteren, moeten we onze wouden en andere waardevolle ecosystemen beschermen.

Wij voeren overal ter wereld en op alle niveaus van onze organisatie grote en kleine projecten in het kader van onze doelstelling om ‘gemeenschappen te verrijken’. Zo organiseren wij herbebossings- en boomplantacties, vergroeningsprogramma’s en andere milieu-initiatieven binnen en buiten onze vestigingen.

De ervaringen die we daarbij opdoen, zullen we gebruiken om actief bij te dragen aan een betere milieu-opvoeding en sensibilisering om mee te bouwen aan een maatschappij waarin mensen in harmonie leven met de natuur.

Meer over

Toyota CH-R Black Edition Toyota CH-R Black Edition Steeds beter, steeds verder met de gelimiteerde Toyota C-HR, een wagen met een unieke stijl die hij dankt aan zijn verfijnde afwerking. Lichtmetalen velgen, een unieke en subtiele badge. We hebben er alles aan gedaan om u een aangename en unieke rijervaring te bezorgen! Ontdek de SUV's van Toyota Ontdek de SUV's van Toyota Geniet van de avonturen van het leven met de SUV’s van Toyota, uitgerust met onze hypermoderne hybride systemen, allemaal met compacte afmetingen, perfect voor de stad. Onze sportwagens en sportcoupés Onze sportwagens en sportcoupés Sinds de jaren 60 heeft Toyota mensen verrast en weten te bekoren met zijn eigen interpretatie van de sportwagen. Veel van deze modellen hebben intussen een legendarische status bereikt. Ontdek de sportieve modellen in ons huidig gamma. Ontdek het Toyota-stadsautomodellen Ontdek het Toyota-stadsautomodellen De compacte en wendbare Toyota AYGO en Toyota Yaris zijn ideaal om de stad te verkennen: dankzij hun bescheiden formaat kunt u overal komen en glijdt de stress van het stadsverkeer van u af.