1. Electrified
 2. Waterstof Auto
 3. Waterstofmaatschappij

De waterstofmaatschappij

Op weg naar een andere samenleving

Waterstof verandert het vervoer ingrijpend ... en dat zal de komende jaren nog veel meer gebeuren. We zijn op weg naar een waterstofmaatschappij, waarin onze auto’s op waterstof rijden en we onze huizen ermee verwarmen. Anders dan andere energiebronnen levert waterstof alleen water op. Het is bovendien eenvoudig in grote hoeveelheden op te slaan en te vervoeren.

 

Er zijn duurzame systemen nodig voor het vervangen van fossiele brandstoffen, die een negatief effect hebben op ons milieu. De belofte van een CO2-vrije energievoorziening is het grootst met waterstof: het is een veilig alternatief om een schonere samenleving tot stand te brengen. Bekijk onze video voor meer informatie.

 •  

  Productie

  De noodzaak van een nieuwe energiebron was nog nooit zo groot. Onze wereld heeft een duurzaam systeem nodig om fossiele brandstoffen te vervangen ... en waterstof is het antwoord. De bestaande infrastructuur voor fossiele brandstoffen kan eenvoudig worden omgebouwd naar waterstof. De kosten en impact worden zo verminderd, terwijl banen en kapitaalgoederen behouden blijven. Waterstof kan worden geproduceerd met behulp van stabiele chemie. Het is dus niet alleen veilig, schoon en kosteneffectief, maar kan energie ook langer vasthouden, waardoor het commercieel gezien een uiterst rendabele energiebron is.

  Ook de binnenlandse productie is volledig rendabel, wat huishoudens in staat stelt om zelf elektriciteit op te wekken. Zo verkleinen ze hun milieuvoetafdruk en dalen hun kosten van levensonderhoud.

 •  

  Transport

  Veel landen doen al tests met het gebruik van waterstof in het openbaar vervoer. Het tanken gaat snel en waterstof gaat veel langer mee dan fossiele brandstoffen. Bussen kunnen dus grotere afstanden afleggen en langer blijven rijden zonder te hoeven tanken. Waterstof zorgt bovendien voor een enorme vermindering van emissies, geluidsoverlast en milieuschade, zonder dat de kwaliteit van het vervoer eronder lijdt.

  Toyota is van plan om meer dan 100 bussen op waterstof in te zetten in de aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio in 2020. Dit bevordert naar verwachting het begrip voor en bewustzijn van waterstof bij het grote publiek.

 • Toyota Environmental Challenge 2050

  Onze Environmental Challenge 2050, die werd aangekondigd in 2015, omvat zes afzonderlijke ‘uitdagingen’ die betrekking hebben op elk aspect van ons bedrijf, de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën, en onze rol om mensen en gemeenschappen kennis te laten maken met hun natuurlijke omgeving en deze te verbeteren.